Vrijdag ging de Winmau Six Nations Cup officieel van start in de Bonte Wever in Assen. Na de singles stonden vijf teamwedstrijden op het programma bij de dames en één bij de mannen.

De Engelse dames beten het spits af tegen Noord Ierland en de verdedigend kampioen deed wat van haar verwacht werd: Engeland won met 7-2. Daarna was het de beurt aan Nederland dat mocht aantreden tegen de sterke dames uit Wales. Het werd een spannende pot waarbij Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra een nipte 5-4 overwinning uit het vuur wisten te slepen.

Noord Ierland won vervolgens met 6-3 van Schotland en omdat de Schotse dames later ook van Engeland verloren, gaan Engeland en Noord Ierland door naar de halve finales van zondag. In de poule van Nederland wist Wales te winnen van Ierland met 7-2. Nederland speelt morgen tegen Ierland en in die wedstrijd hebben de Oranje dames aan vier legs genoeg voor het bereiken van de halve finale.

De laatste wedstrijd van de avond was er een in het herentoernooi. Gastland Nederland trad aan tegen de Ieren. Martijn Kleermaker, Willem Mandigers, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman en Wessel Nijman lieten er geen gras over groeien en wonnen met 13-3. De eerste stap naar het succesvol verdedigen van de Six Nations Cup titel is gezet!

Alle informatie zoals spelers, schema, stream en uitslagen kun je hier vinden.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek