Van dinsdag 8 oktober tot en met zaterdag 12 oktober 2019 wordt in Cluj-Napolca in Roemenië de WDF World Cup gespeeld. In de aanloop naar dit toernooi worden de Nederlandse deelnemers voorgesteld.

Allereerst aandacht voor het Nederlandse herenteam voor de WDF World Cup met daarin Martijn Kleermaker, Chris Landman, Jeffrey Sparidaans en Luc Peters.

Martijn Kleermaker:
Lidorganisatie: Dartbond Midden Nederland
Woonplaats: Hierden

Het is natuurlijk geen verrassing dat Martijn mee gaat naar de WDF World Cup. Hij is dit jaar Nederlands Rankingkampioen geworden, pakte de Six Nations Cup en won de overall titel tijdens de 4 Nations. Verder is Kleermaker individueel ook goed bezig, afgelopen jaar heeft hij al een aantal toernooien op zijn naam mogen schrijven waaronder de West Fries Open & Masters, Welsh Open en Luxemburg Open. Daarnaast staat hij in de top 10 van de BDO Ranking.

Chris Landman:
Lidorganisatie: Sallandse Darts Vereniging
Woonplaats: Wapenveld

Chris is geen onbekende in de Nederlandse Selectie. Afgelopen jaar maakte hij onderdeel uit van de gouden formatie tijdens de Six Nations Cup en het 4 Nations Tournament. Ook was hij opgenomen in de selectie voor het EK in 2018 waarbij hij zilver behaalde in de koppels. Ook Chris vinden we terug in de top van de BDO Ranking, en wel op de negentiende plaats.

Jeffrey Sparidaans:
Lidorganisatie: Tilburgse Darts Vereniging
Woonplaats: Tilburg

Afgelopen seizoen heeft Jeffrey een succesvol jaar achter de rug. Uiteindelijk een mooie 2e plek op de ranking en mede dankzij hem zijn de overall titels van de Six Nations Cup en het 4 Nations Tournament binnen gehaald.

Luc Peters:
Lidorganisatie: Rivierenland Darts Bond
Woonplaats: Nieuw Bergen

Luc zal zijn debuut gaan maken binnen het Nederlands team. Hij heeft zijn plaats mede te danken aan zijn sterke optreden bij de NDB Ranking tijdens het afgelopen seizoen. Uiteindelijk is hij 3e geworden en heeft de laatste ranking afgesloten met een overwinning op rankingkampioen Martijn Kleermaker.Tevens heeft hij nog diverse aansprekende internationale resultaten geboekt.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek