Op 6 en 7 april zal in Kirchberg in Luxemburg de vierde editie van het ‘4 Nations Tournament’ plaatsvinden. Tijdens dit toernooi zullen de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie komen.

Zij gaan tijdens het 4 Nations Tournament strijden om de overall titel op zaterdag en individuele titels op zondag. Er komen namens Nederland in totaal 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes in actie die ieder spelen voor de prijzen binnen hun eigen categorie.

Na overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende teams samengesteld:

Heren: Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Willem Mandigers, Hendrik Tooren, Michel van der Horst, Wouter Vaes, Wessel Nijman en Levy Frauenfelder*.

* Daar Justin van Tergouw (wegens blessure) en Chris Landman (in overleg wegens privé situatie) dit jaar de 4 Nations aan zich voorbij laten gaan, heeft de technische staf besloten om Levy Frauenfelder vanuit de jeugdselectie voor dit evenement toe te voegen aan de herenselectie. Levy heeft de afgelopen jaren uitstekend gepresteerd in het Nederlands jeugdteam, daarnaast wordt Levy dit seizoen nog 18 jaar en maakt hij tevens nog kans om zich te plaatsen voor de herenselectie voor het komende jaar.

Dames: Vanessa Zuidema, Astrid Trouwborst, Femke Herms, Anca Zijlstra

Jongens: Ricardo van der Vloed, Kevin Lasker, Marcel Bus, Danny Jansen*.

* Danny is vanwege zijn goede prestaties door de Technische Staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie. De Technische Staf is van mening dat dit gezien zijn ontwikkeling en prestaties een goede volgende stap is voor Danny Jansen.

Meisjes: Kyana Frauenfelder, Rosanne van der Velde*.

* Rosanne van der Velde is vanwege haar goede prestaties door de Technische Staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie. De Technische Staf is van mening dat dit gezien haar ontwikkeling en prestaties een goede volgende stap is voor Rosanna.

Uiteraard wordt bij het samenstellen van de teams gekeken naar de huidige vorm en nationale/internationale prestaties. Hierbij spelen zaken als teamspirit, houding en gedrag ook een rol. Ook wordt er conform het beleid van de NDB naar gestreefd spelers minimaal één keer per seizoen in actie te laten komen. Dit is uiteraard van invloed geweest op de gemaakte keuzes. Zo zijn een aantal spelers die in de afgelopen periode veel namens Nederland uit zijn gekomen dit keer niet geselecteerd.

De vorige editie was voor Nederland zeer succesvol. De dames en de jongens wonnen de overall titels en in het individuele toernooi gingen Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen en Jurjen van der Velde er met de winst vandoor

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek