Op 28 en 29 maart zal in Steinfurt (Duitsland) de vijfde editie van het ‘4 Nations Tournament’ plaatsvinden. Tijdens dit toernooi zullen de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie komen.

Zij gaan strijden om de overall titel op zaterdag en individuele titels op zondag. Er komen namens Nederland in totaal 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes in actie die ieder spelen voor de prijzen binnen hun eigen categorie.

Na overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende teams samengesteld:

Heren:
Michel van der Horst, Jeffrey Sparidaans, Nick Crouwel, Frans van der Weit, Danny Jansen*, Ahmad Ahmaddy**, Andrew Helsemans** en Wesley Plaisier**.

* Aangezien Luc Peters, Marco de Kreij en Chris Landman (in overleg wegens privé situatie) dit jaar de 4 Nations aan zich voorbij moeten laten gaan, heeft de technische staf besloten om Danny Jansen vanuit de jeugdselectie voor dit evenement toe te voegen aan de herenselectie. Danny heeft de afgelopen jaren uitstekend gepresteerd in het Nederlands jeugdteam, daarnaast wordt Danny dit seizoen nog 18 jaar en maakt hij tevens nog kans om zich te plaatsen voor de herenselectie voor het komende jaar.

** Om het team voor de 4 Nations te complementeren tot 8 spelers heeft de Technische Staf besloten om de twee hoogst geklasseerde spelers op de NDB Ranking, Andrew Helsemans en Ahmad Ahmaddy voor dit toernooi aan het team toe te voegen. Beide spelers maken een uitstekend en constant seizoen door en maken een goede kans om zich te plaatsten voor de selectie voor komend seizoen. Als achtste en laatste speler heeft de Technische staf besloten om Wesley Plaisier voor de 4 Nations aan het team toe te voegen. Wesley is regerend Nederlands Kampioen en heeft daarnaast recent op diverse internationale toernooien uitstekend gepresteerd.

Dames:
Anca Zijlstra, Vanessa Zuidema, Marjolein Noijens en Anita van der Velden.

Jongens:
Luke van der Kwast, Kevin Lasker, Marcel Bus, Bram van Dijk*.

* Bram is vanwege zijn goede prestaties (o.a. nummer drie op de NDB Ranking) door de Technische Staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie. De Technische Staf is van mening dat dit gezien zijn ontwikkeling en prestaties een goede volgende stap is voor Bram.

Meisjes:
Rosanne van der Velde en Aranka van der Waals*.

* Aranka is vanwege haar goede prestaties (o.a. tweede op NDB ranking) door de Technische Staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie. De Technische Staf is van mening dat dit gezien haar ontwikkeling en prestaties een goede volgende stap is voor Aranka.

Uiteraard wordt bij het samenstellen van de teams gekeken naar de huidige vorm en nationale/internationale prestaties maar hierbij spelen zaken als teamspirit ook een rol. Ook wordt er conform het beleid van de NDB naar gestreefd spelers minimaal één keer per seizoen in actie te laten komen. Dit is uiteraard van invloed geweest op de gemaakte keuzes.

Zo zijn een aantal spelers die in de afgelopen periode veel namens Nederland uit zijn gekomen dit keer niet geselecteerd. Hierdoor kunnen andere spelers ervaring op doen in het Nederlands team en kunnen we een brede basis creëren voor de Nederlandse selectie.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek