De komende dagen wordt er een extra Nederlands tintje toegevoegd aan het WK Darts. De Nederlandse walk-on girl Ashley Zaat mag tijdens de eerste zes dagen van het WK Darts de spelers begeleiden naar het podium.

Vanaf 20 december nemen de ‘vaste’ walk-on girls Daniella Harper en Charlotte Wood het stokje over van Ashley en de Ierse walk-on girl Rebecca.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse dame is uitgenodigd voor deze taak op het WK Darts en überhaupt de eerste maal dat de Noordwijkse op een toernooi in het Verenigd Koninkrijk te zien is.

Tijdens het WK 2015 startte RTL7 een zoektocht naar een Nederlandse walk-on girl voor het Euro Tour-circuit. Op aanraden van haar broer, gaf Ashley zich op voor deze actie en uiteindelijk kwam het tot een debuut tijdens het European Darts Open 2015 in Düsseldorf.

De 23-jarige Ashley is vooral werkzaam voor de Europese afdeling van de PDC en daardoor voornamelijk te zien tijdens de Euro Tour-toernooien en het European Championship. Ashley’s favoriete walk-on nummer is ‘Don’t Stop The Party’ van Peter Wright. ”Ik vind dat nummer echt te gek. Peter maakt er ook echt een show van en ik vind het heerlijk om daar onderdeel van te zijn”, vertelde zij eerder in een interview.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek