Raymond van Barneveld en John Part zijn er in juni voor het eerst niet bij op de World Cup of Darts. De Nederlandse en Canadese dartslegende speelden alle acht voorgaande edities van het WK voor landenteams bij de PDC.

Part zag zijn plek ingenomen worden door Jim Long, die goede prestaties laat zien op het CDC-circuit voor spelers uit Noord-Amerika. De WK-ganger gaat samen spelen met Tour Card-houder Dawson Murschell. Jermaine Wattimena kreeg de voorkeur boven Van Barneveld en vormt een team met Michael van Gerwen op de World Cup of Darts.

Dat betekent dat er nog maar negen spelers over zijn die voor de negende keer gaan meedoen aan de World Cup of Darts. Dit zijn Toni Alcinas, Brendan Dolan, Per Laursen, Haruki Muramatsu, William O’Connor, Dyson Parody, Mensur Suljovic, Simon Whitlock en Darin Young.

Whitlock is de enige speler van dit negental die in het verleden de finale bereikte van het landentoernooi. Samen met Paul Nicholson verloor hij na een bizarre ontknoping van Engeland in 2012.

Author: Pieter Verbeek