Geert Nentjes maakt in december zijn tweede opwachting op het WK Darts. De darter uit Urk komt op de openingsavond van het toernooi in actie tegen Kim Huybrechts.

Opnieuw geen makkelijke loting dus voor Nentjes, die het vorig jaar opnam tegen Nathan Aspinall. ”Zeker niet makkelijk nee. Vorig jaar dacht ik met Nathan Aspinall ook dat het slechter kon en toen haalde hij de halve finale. We zien het wel, ik heb er zin in”, reageerde hij tegenover RTL7darts op zijn loting.

De Nederlander, dit jaar goed voor drie negendarters op het PDC-circuit, debuteerde vorig seizoen in Alexandra Palace. Na twee nerveuze sets kreeg de Urker kansen om de derde set van Aspinall af te snoepen, maar dat lukte niet. Dit jaar gaat de nummer drie van de PDC Development Tour-ranking met een andere mindset richting Londen.

”Nu weet ik wat ik kan verwachten. Dat wat ik vorig jaar fout heb gedaan, ga ik nu anders aanpakken. Een voorbeeld? Ik stond toen veel te veel te lachen en te genieten op het podium”, aldus Nentjes.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek