Geert Nentjes is hard op weg om zich voor de tweede keer te kwalificeren voor het WK Darts in Alexandra Palace. Hij won afgelopen zondag zijn tweede toernooi van het seizoen op de PDC Development Tour.

Na twintig Development Tour-toernooien mogen de twee beste spelers meedoen aan het WK Darts. Bovendien krijgen zij een PDC Tour Card voor 2020 en 2021. Indien een speler al op een andere manier zeker is van een Tour Card of WK-plaatsing, schuiven deze beloningen door naar de volgende speler op de ranglijst.

Nentjes heeft momenteel de tweede plek stevig in handen. Ted Evetts voert de ranglijst aan met 12.400 pond. De Engelsman won zes van de zestien gespeelde toernooien. Nentjes volgt met achtduizend pond, gevolgd door Luke Humphries (6100 pond) en Ryan Meikle (5450 pond). Van Evetts heeft de Nederlander echter weinig last. ‘Super Ted’ plaatst zich zeer waarschijnlijk via het reguliere Pro Tour-circuit voor het wereldkampioenschap.

Jeffrey de Zwaan is de tweede Nederlander op de lijst met een achtste plek (3950 pond). Owen Roelofs haalde zaterdag zijn eerste Development Tour-finale en steeg naar de achttiende plek. Roelofs laat onder meer Danny van Trijp (20ste), Wessel Nijman (24ste), Kevin Doets (26ste), Justin van Tergouw (27ste), Mike van Duivenbode (32ste) en Niels Zonneveld (33ste) achter zich.

Tags:

Author: Pieter Verbeek