Geert Nentjes is perfect gestart aan de play-offs van de PDC Home Tour. Bij zijn poule tijdens de laatste 32 begon de darter uit Urk met twee overwinningen.

De Flevolander was allereerst met 6-5 te sterk voor Darren Webster. Nentjes kwam tegen Webster na een 3-1 voorsprong op 4-3 achterstand. The Spear slaagde er echter in om daarna gelijk te maken met een 74 finish in de tiende leg. In de beslissende leg miste Webster één matchdart, waarna de Nederlander de overwinning pakte met een 15-darter.

Vervolgens werd ook Damon Heta met 6-5 verslagen. Nentjes kwam al snel op een 4-0 voorsprong, maar gaf opnieuw zijn leidende positie weg. Heta maakte gelijk in de tiende leg en leek hard op weg naar de overwinning. De Australiër liet echter drie matchdarts liggen, waarna Nentjes alsnog de overwinning veroverde met een mooie 90 check-out. Heta begon de avond nog wel met een 6-5 zege op Dave Chisnall (6-5).

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Vrijdag 29 mei
Groep 4 (laatste 32)

Dave Chisnall (94.76) 5-6 (94.52) Damon Heta
Darren Webster (93.38) 5-6 (89.77) Geert Nentjes
Damon Heta (94.53) 5-6 (85.34) Geert Nentjes
Dave Chisnall v Darren Webster
Darren Webster v Damon Heta
Geert Nentjes v Dave Chisnall

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek