Afgelopen zondag werd alweer de vijfde editie van Next Talent of Darts gehouden. Het evenement werd deze keer georganiseerd in sporthal Stedenwijk te Almere. In totaal waren er 21 aspiranten, 18 meisjes, 73 junioren, 2 mini’s  en 2 specials afgereisd om een gooi te doen naar de titels.

Bij de meisjes wist Layla Brussel de NTOD titel voor de tweede keer op haar naam te schrijven. In de finale was ze te sterk voor Veerle Hamelink. In het juniorentoernooi was er een verrassende winnaar. Kevin Lasker versloeg in de finale Wessel Nijman. Layla Brussel en Kevin Lasker hebben zich, dankzij hun overwinningen, al verzekerd van deelname aan de Winmau World Masters 2018. Bij de aspiranten schreef Pim van Bijnen de titel op zijn naam. De Tilburger was in de eindstrijd met 4-0 te sterk voor Marvin van Deest. Tijdens de eerste editie van de NTOD speelde hij nog mee in de mini’s categorie.

Het inschrijfgeld voor alle categorieën is geschonken aan het Kindervakantieland in Almere. Deze stichting helpt kinderen die door hun thuissituatie niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Om het goede doel extra te steunen werd er ook nog een veiling georganiseerd. In totaal werd er een bedrag van €675,00 geschonken aan dit goede doel.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek