Na jarenlang blessureleed lijkt Paul Nicholson de weg omhoog weer gevonden te hebben. De winnaar van de Players Championship Finals 2010 was bijna een decennia geleden een Premier League-kandidaat, maar gleed door fysiek ongemak af op de wereldranglijst. Nicholson verloor zelfs zijn PDC Tour Card, maar in januari verdiende ‘The Asset’ zijn felbegeerde Tour Card direct weer terug.

De afgelopen seizoenen draafde de Australiër enkele keren op als commentator bij de Euro Tour-toernooien. Dit jaar wist Nicholson zich eindelijk weer als speler te plaatsen voor een Euro Tour. Hij bereikte de laatste 32 van het German Darts Championship en dwong weken later ook plaatsing af voor het German Darts Open, dat komend weekend gespeeld wordt. In een interview met The Scottish Sun keek Nicholson terug op de zwarte periode in zijn dartscarrière.

”Het was op z’n zachtst gezegd een zware periode. Ik had bijna gestopt met darten vanwege een tendinitis (peesontsteking red.). Doktoren vertelde mij dat mijn pols het zou begeven als ik mijn worp niet zou veranderen. Dus ik moest opnieuw beginnen.”

In de hoogtijdagen van Nicholson stond hij vooral bekend als de ‘badboy’ van het PDC-circuit. In hetzelfde interview gaf hij te kennen dat hij grotendeels afscheid heeft genomen van dat imago en dat Nicholson met zijn bijgeschaafde karakter terug wil keren in de wereldtop.

”Ik ben een andere Paul Nicholson geworden, Nicho 2,0. Met mijn oude karakter heb ik veel mensen tegen mezelf in het harnas gejaagd. Natuurlijk behoud ik mijn rebelse eigenschap die ik van nature heb, maar in dat opzicht ben ik volwassener geworden.”

”De UK Open heeft laten zien dat de standaard buiten de top-10 van de wereldranglijst ook ontzettend hoog is. Mijn doel is om wat overwinningen te boeken en terug te keren in de wereldtop.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek