In zijn column voor Sporting Life bespreekt Paul Nicholson zijn vijf favoriete darters. Als tweede komt Vincent van der Voort aan bod.

Nicholson waardeert Van der Voort enorm, maar dat heeft weinig met diens prestaties op het dartscircuit te maken. Het is meer de persoonlijkheid van de Nederlander dat hem kan bekoren.

Zo apprecieert Nicholson de eerlijkheid van The Dutch Destroyer. ”Vincent is nooit verlegen om zijn mening te geven. De tuchtcommissie (DRA) heeft hem al verteld een toontje lager te zingen omdat hij te eerlijk is. Hij laat zich daar echter niet door tegenhouden.”

Naast een kritische kant heeft Van der Voort volgens The Asset ook een geweldig gevoel voor humor. ”Ik sta er altijd van te kijken hoe grappig hij kan zijn in zijn tweede taal. Wanneer je andere Nederlandse spelers – zoals zijn goede vriend Michael van Gerwen – om hem heen ziet, dan zitten ze altijd om zijn grappen te lachen.”

”Sinds zijn intrede op het dartscircuit eind jaren negentig heeft Vincent de gave ontwikkeld om mensen aan het lachen te krijgen in het Engels. Dat is een hele prestatie. Het is alsof ik mensen in het Duits probeer te vermaken, maar dat lukt mij nooit. Ik heb nog nooit iemand ontmoet uit een niet-Engels land die mensen zo aan het lachen kan krijgen als Vincent.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek