In zijn column voor Sporting Life bespreekt Paul Nicholson zijn vijf favoriete darters. Als eerste komt Kevin Painter aan bod.

Painter won in 2011 met het Players Championship zijn enige major, net als Nicholson (2010, red.) overigens. Toch is ‘The Artist’ vooral bekend vanwege de legendarische WK-finale in 2004 tegen Phil Taylor. “Kevin heeft heeft een ongelooflijk gevoel voor humor en is gewoon een geweldig persoon, zeker als je hem naast het podium leert kennen”, aldus Nicholson bij Sporting Life.

“Ik heb in mijn carrière met verschillende spelers getraind en Kevin is misschien wel de meest intense. Als de training stopt is hij echter een totaal ander persoon, veel losser. Ik heb altijd naar hem opgekeken omdat hij één van de eerste spelers was die zich door zijn gedragingen echt kon laten gelden op het podium. Nu is dat zo’n beetje de norm geworden maar toen was dat nog eerder uitzonderlijk”, vervolgt Nicholson.

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

“Hij is ook enorm competitief. Hij zal het misschien niet zo graag hebben dat ik dit zeg, maar tijdens toernooien was hij zo goed als niet te benaderen en zeker na een nederlaag moest je hem een tijdje gerust laten. Zeker tijdens zijn beste periode, toen was hij niet gewoon om te verliezen en kwam elke nederlaag dus als een mokerslag aan.”

“De perceptie bestond soms dat hij zich beter waande dan veel andere spelers, maar dat klopt volgens mij niet. Vroeger in zijn BDO-jaren was hij ook altijd fier om in ploegverband Essex en zijn land te vertegenwoordigen. Was hij één van de meest getalenteerde spelers ooit? Waarschijnlijk niet. Was hij één van de grootste trainingsbeesten? Absoluut”, besluit Nicholson.

Tags: ,

Author: Bram Coenen