Paul Nicholson vindt het opmerkelijk dat Peter Wright niet als favoriet wordt gezien voor zijn duel tegen Michael van Gerwen in de eerste speelronde van de Premier League Darts.

De twee rivalen staan donderdagavond voor het eerst tegenover elkaar sinds de WK-finale op Nieuwjaarsdag. Ruim een maand geleden pakte Wright zijn eerste wereldtitel door Van Gerwen in de finale te verslaan.

Wright bevestigde afgelopen weekend zijn goede vorm door ook de Masters te winnen. Dat toernooi werd in de vijf voorgaande jaren telkens door de Nederlander gewonnen, maar Mighty Mike verloor afgelopen weekend verrassend van Jonny Clayton in de eerste ronde.

”De wereldkampioen en Masters-winnaar is niet de favoriet om deze partij te winnen. Het is bijna fout om te schrijven, maar dat is wel het geval”, zo doelt Nicholson op de quoteringen van Unibet, waarvoor hij wekelijks een vooruitblik op de Premier League schrijft.

”Als je kijkt naar de vorm van Snakebite in de voorbij zes weken, dan zit hij in de vorm van zijn leven. Peter hoeft voor niemand bang te zijn, zeker niet voor de nummer één van de wereld.”

”Michael is momenteel in een overgangsfase met nieuwe pijlen. Voor het eerst in een decennia wisselt Van Gerwen van pijlen en dat is een grote aanpassing. Hij zal tegen wat nederlagen oplopen in de komende maanden. Het is echter onterecht om hem daar vervolgens op af te rekenen.”

”Hij heeft alleen wel wat tijd nodig om aan zijn nieuwe materiaal te wennen. Ik denk dat hem dat sneller lukt dan men denkt. Maar als je advies nodig hebt voor deze wedstrijd, dan zou ik op de wereldkampioen inzetten.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek