Langzaam maar zeker krabbelt Paul Nicholson weer een beetje op uit het diepe dal waarin hij heeft gezeten. ‘The Asset’ won een major in 2010, maar daarna ging het bergafwaarts met hem.

De Australiër raakte zelfs zijn Tour Card kwijt, maar veroverde deze begin 2017 direct weer terug. Afgelopen weekend plaatste Nicholson zich voor het eerst in vijf jaar tijd voor een halve finale op een PDC-rankingtoernooi.

De 39-jarige Nicholson won van Antony Lopez, Dave Chisnall, Joe Cullen en Gerwyn Price om de laatste vier te bereiken. In de halve finale kwam hij sterk terug van een achterstand tegen Adrian Lewis, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in ‘Jackpot’.

Toch leverde het goede resultaat in Gibraltar een bedrag van zesduizend pond op. Geld dat ‘The Asset’ goed kan gebruiken om zijn Tour Card te behouden. Nicholson passeerde onder meer Jeffrey de Zwaan (68) en staat nu 66ste op de wereldranglijst.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Michael van Gerwen voert de lijst aan met 1.783.750 pond. De Schot is de nummer twee met 729.750, gevolgd door Rob Cross met bijna 60.000 pond lager. Gary Anderson en Daryl Gurney maken de top-5 compleet.

Raymond van Barneveld (11), Benito van de Pas (19) en Jelle Klaasen (20) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. Vincent van der Voort (34), Jermaine Wattimena (35), Christian Kist (38), Jan Dekker (41), Ron Meulenkamp (49) en Jeffrey de Graaf (55) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek