Paul Nicholson keert half december na vier jaar afwezigheid weer terug op het podium van het WK Darts. De Australiër is dit seizoen weer enigszins opgekrabbeld na een aantal zwakke jaren.

In 2014 maakte Nicholson zijn laatste opwachting op het WK Darts. Toen bleek Benito van de Pas te sterk in de eerste ronde. ‘The Asset’ liet zijn pijlen op het podium achter na zijn verlies en dacht dat zijn carrière voorbij was.

De voormalig major-winnaar knokte zich echter knap terug en plaatste zich dit jaar voor drie televisietoernooien, waaronder het WK Darts. ”Ik heb iets recht te zetten”, vertelt Nicholson aan Live Darts.

”Dit jaar heb ik aardig gepresteerd, maar ik had veel meer willen laten zien. Op het podium komt dat beter tot z’n recht. Deelname aan het WK is een mooie beloning voor het harde werk dat ik heb verricht in de afgelopen twaalf maanden.”

”Op de vloertoernooien heb ik niet goed gespeeld, maar de Euro Tour-kwalificatietoernooien hebben mij enorm geholpen. Ik wist er vaak doorheen te komen, waardoor ik ook op het EK Darts speelde. Toen ik daar op het podium speelde, voelde ik mij goed. Mijn zege op Mensur Suljovic eerder dit jaar, heeft mij het gevoel gegeven dat ik nog steeds kan darten.”

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Nicholson speelt in de eerste ronde van het WK Darts tegen Kevin Burness, de winnaar van het (Noord-)Ierse kwalificatietoernooi. Bij winst wacht Gary Anderson in de tweede ronde. De Australiër haalde in 2009 de kwartfinale op het wereldkampioenschap en heeft de afgelopen jaren vaak getwijfeld of hij nog wel terug zou keren in Alexandra Palace.

”Die gedachte is wel een paar keer door mij heen geschoten. Ik had mijn pijlen als symbool op het podium achtergelaten. Het plan was om ze weer op te pakken wanneer ik terug zou zijn, maar een terugkeer bleef uit. Toen begon ik de twijfelen of dat ooit nog zou gaan gebeuren.”

”Ik speel op adrenaline. Als die energie uitblijft, moet ik ervoor zorgen dat ik mezelf aanwakker. Ik ga niet zo ver als Gerwyn Price, maar pep mezelf wel graag op. Ik heb iets te bewijzen, vooral aan mezelf. Daar kijk ik enorm naar uit, zeker omdat ik deze kans ook verdien.”

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek