Zaterdag was het weer tijd voor de ‘selectiedag’ in sporthal Corlaer in Nijkerk. De Nederlandse selectie werd aangevuld met twee heren, één dame en één jeugdspeler.

In de ochtend stonden de individuele play-offs van de SuperLeague en de jeugd op het programma. In de middag werd het grote kwalificatietoernooi gespeeld.

Kevin Lasker kwam als sterkste uit de bus tijdens de jeugd play-offs. Hij won in de halve finale van Sytze Terpstra en in de finale kwam hij Moreno Blom tegen die op zijn beurt Gideon Regterschot versloeg. In de finalepartij won Kevin met 4-2 en stelde daarmee een selectieplaats veilig.

Vanuit de SuperLeague plaatste Frans van de Weit zich. De Fries werd vorig jaar tweede en wist zich nu dus wel te plaatsen. In de halve finale won Frans in een spannende wedstrijd van teamgenoot Rick Hofstra. In de andere halve finale wist Gino Vos te winnen van Carlo van Cleef. De finale was ongemeen spannend en Gino wist 5-5 te maken dankzij een magistrale 160 finish. In de allesbeslissende leg bleek Frans de sterkste en hem zien we dus terug in het oranje volgend seizoen!

Klik hier voor alle uitslagen van de individuele play-offs.

Later in de middag werd het kwalificatietoernooi gespeeld, waarvoor de lidorganisaties spelers konden afvaardigen en de beste spelers uit de ranking, LaCo en eerdere selecties geplaatst waren. Uiteindelijk wisten Anca Zijlstra (KDO) en Anne Dorrestijn (DBMN) door te dringen tot de finale. In een best of 9 was het uiteindelijk Anca die aan het langste eind trok: 5-4.

Bij de heren is Marco de Kreij (DSWN) de nieuwe aanwinst voor de herenselectie. In de finale realiseerde hij een knappe comeback tegen Jeremy van der Winkel (DBMN) waarin hij 5-2 achterstond. Jeremy mistte een aantal matchdarts en Marco maakte daar dankbaar gebruik van. Op 5-5 gooide hij een mooie 14 darter om de winst binnen te slepen.

Sheets herentoernooi
Sheets damestoernooi

Tags:

Author: Pieter Verbeek