Corey Cadby is komende maand weer op het PDC-circuit te bewonderen. Zijn sponsor Target meldde woensdag op Twitter dat hij na een jaar afwezigheid weer terugkeert.

De Australiër ging vorig jaar maart terug naar zijn thuisland voor zijn huwelijk, maar Cadby keerde vervolgens niet meer terug naar het Verenigd Koninkrijk.

Visumproblemen zorgden ervoor dat de voormalig jeugdwereldkampioen na het bereiken van de UK Open-finale niet meer in actie kon komen op het Pro Tour-circuit. Het management van Cadby beloofde dat hun pupil eind 2018 weer terug zou zijn, maar de langverwachte terugkeer bleef uit.

Volgens de PDC kon het Australische talent vervolgens niet meedoen aan het jeugd-WK en de World Series of Darts Finals vanwege een gebroken arm. Die berichtgeving werd in de wandelgangen in twijfel getrokken omdat uit beelden bleek dat Cadby wel lokale toernooien afwerkte.

Emma Morley/DPA

Foto: Emma Morley/DPA

Nadat de Tasmaniër zich ook afmeldde voor de Grand Slam of Darts en het WK in Londen, namen de aanhoudende geruchten over visumproblemen toe. Die geruchten zijn nu bevestigd door het nieuws dat de visumaanvraag van Cadby ditmaal wel geaccepteerd is.

”Het gaf een enorme ontlading toen ik hoorde dat mijn visumaanvraag werd goedgekeurd. Dit is wellicht de belangrijkste dag in mijn carrière”, reageert de Australische darter in gesprek met de PDC.

”De vertragingen in het proces hebben het lastig gemaakt voor mij in de afgelopen twaalf maanden. Dat leidde tot stress en depressie, maar die bladzijde heb ik nu omgeslagen en de toekomst ziet er nu goed uit. In het verleden heb ik fouten gemaakt, maar dit is de start van een nieuw leven voor mij en mijn kids. Zij zijn de reden waarom ik deze stap maak.”

”Het was zwaar om een jaar lang niet op professioneel niveau te kunnen darten. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan”, aldus Cadby.

Richard Walker/PDC

Foto: Richard Walker/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek