Jamie Lewis haalde ruim twee jaar geleden verrassend de halve eindstrijd op het WK Darts, maar wist sindsdien nauwelijks nog te imponeren.

De Welshman kende vorig seizoen het slechtste jaar uit zijn carrière, met enkel deelname aan de UK Open. Lewis is inmiddels naar de 57ste plek op de wereldranglijst gezakt en heeft dus een goed jaar nodig om volgend seizoen zijn Tour Card te mogen behouden.

”Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen. Het was vreemd om niet op het WK te spelen, voor het eerst sinds mijn overstap naar de PDC. Maar aan de andere kant was het ook lekker om even een pauze te kunnen nemen”, vertelt de Welshe darter in een interview met Live Darts.

”Vorig jaar begon ik slecht aan het seizoen. Ik had wat problemen buiten het darten om, wat natuurlijk niet helpt. Halverwege seizoen wilde ik stoppen en een paar toernooien overslaan, maar het jaar is nu voorbij. Tijd voor een nieuwe start.”

”Dit seizoen heb ik een goed jaar nodig, want vorig jaar was slecht. Ik wil niet terug naar Q-School, dus hopelijk vallen de resultaten mijn kant op. Ik weet dat ik goed kan darten en wil goed beginnen aan het nieuwe seizoen. Dan moet ik dat zien vol te houden, zodat ik niet terug hoef te gaan naar de Q-School.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek