Jacques Nieuwlaat denkt dat we Adrian Lewis en James Wade komend seizoen niet terug zien in de Premier League Darts. In zijn traditionele decembercolumn kwam de dartscommentator met enkele voorspellingen op te proppen, waaronder zijn top-10 voor de Premier League Darts 2018.

Volgens Nieuwlaat zijn acht namen al zeker van deelname aan de beste dartscompetitie ter wereld: Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Raymond van Barneveld, Dave Chisnall en Rob Cross. De overige twee plekken zijn volgens hem afhankelijk van het WK.

”Ik denk dat Lewis en Wade een jaartje sabbatical krijgen van de keuzeheren, maar dat Barneveld er nog wel bijzit. Wat er ook gebeurt, het komende WK zal beslissend zijn voor de laatste twee namen. Een halve finale dit WK betekent een Premier League plek voor nagenoeg alle spelers tussen plek 9 en 20 van de wereld.”

In de column had Nieuwlaat eerder al een plek ingeruimd voor Lewis en Wade bij de top-5 teleurstellingen van 2017. ‘Lewis had een jaar van niks. Het begon nog wel aardig in de Premier League, maar een blessure wierp hem ver terug. Als hij niet oppast staat hij aan het eind van deze maand buiten de top 16. Kreeg dit jaar een dochter wat zijn schema ook enigszins in de war stuurde, maar een speler van zijn kaliber moet gewoon beter doen ondanks alles.

Ook over de prestaties dit jaar van ‘The Machine’ was Nieuwlaat niet te spreken: ‘Hij straalt al maanden helemaal niets uit. Natuurlijk weet ik van zijn bipolaire problemen en die zal ik zeker niet bagatelliseren, maar toch valt hij ontzettend tegen. Normaal gesproken heeft hij in een jaar nog een paar momenten waarop hij piekt, maar die ben ik dit jaar niet of nauwelijks tegengekomen.’

Volgens Nieuwlaat liggen Simon Whitlock en Gerwyn Price momenteel in pole-position voor de laatste twee invitaties. ‘The Wizard’ stond in de eindstrijd van de World Grand Prix, terwijl Price de finale haalde op de UK Open en World Cup of Darts.

De volledige column van Jacques Nieuwlaat is hier te lezen.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek