Dartscommentator Jacques Nieuwlaat blikt vooruit op de World Matchplay. Hij ziet mogelijk enkele verrassingen doordat het toernooi zonder toeschouwers wordt gespeeld.

Nieuwlaat laat in zijn videobijdrage op RTL Nieuws twee opvallende feiten optekenen. “Steve Beaton neemt voor de 21e keer deel aan de World Matchplay, daarmee is hij van de nog actieve spelers recordhouder. Phil Taylor blijft met 24 deelnames voorlopig nog buiten schot. Ik kijk ook enorm uit naar het debuut van José De Sousa, de eerste Portugees ooit in een PDC-major maar bovenal gewoon een steengoede darter”, aldus Nieuwlaat.

Regerend kampioen Rob Cross neemt het in de eerste ronde op tegen de Duitser Gabriel Clemens. “Geen eenvoudige loting en met in dat kwart van de tabel ook nog Mensur Suljovic, Michael Smith en de Pool Krzysztof Ratajski belooft het niet makkelijk te worden voor Cross.”

Michael van Gerwen heeft het volgens Nieuwlaat dan weer wel getroffen met de loting. “Tegen Brendan Dolan mag hij in principe nooit verliezen. Daarna volgt Simon Whitlock of Ryan Joyce en ook dat moet lukken, al won die laatste vorige week wel een toernooi op de Summer Series. Pas in de kwartfinales wordt het echt stevig met waarschijnlijk Gary Anderson of James Wade.”

Noppert voor de verrassing

Uitkijken is het ook hoe Gerwyn Price zal presteren zonder toeschouwers in de zaal. “Moeilijk te zeggen”, aldus Nieuwlaat. “Hij is een speler die normaal op de adrenaline van het publiek drijft, anderzijds zal hij nu ook geen boegeroep te horen krijgen. Price krijgt in de eerste ronde overigens een bijzonder zware opdracht voorgeschoteld. Danny Noppert is immers in uitstekende doen dit jaar en zou wel eens voor een grote verrassing kunnen zorgen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen