Danny Noppert slaagde er zaterdagavond niet in om voor een stunt te zorgen tegen Gary Anderson op de World Matchplay. ‘Noppie’ verloor met 10-6 van de titelverdediger in Blackpool.

Vooral een zwakke start brak de Friese darter op. Zo kreeg Noppert in de eerste drie legs telkens pijlen op de dubbels, maar werden deze kansen allemaal gemist. Anderson kwam op een 4-0 voorsprong en liep even later uit naar 7-3. De Nederlander kwam nog even terug tot 7-6, maar kon de spanning niet verder terugbrengen.

„Het is zonde dat ik op deze manier begon”, baalde Noppert na afloop tegenover RTL over zijn zwakke start. „Ik begrijp het ook niet. Ik voelde me goed bij het ingooien en heb de hele wedstrijd gevochten.”

”Ik kan er niet bij dat ik in de beginfase geen enkele dubbel gooide. Het is best knap dat ik van 7-3 nog tot 7-6 terugkwam, maar het mocht verder niet zo zijn. Ik moet gewoon meer ervaring op dit soort podia opdoen”, zo besloot de darter uit Joure.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek