Na een aantal heftige dagen was er zondagavond een klein lichtpuntje aan de horizon voor Danny Noppert. De Nederlander liet zijn tegenstander Joe Chaney kansloos in de voorronde van Lakeside 2018.

Scorend was ‘Noppie’ beduidend beter dan zijn Amerikaanse opponent. Alleen op de check-outs was Noppert af en toe slordig, waardoor Chaney drie legs kon pakken.

”Ik voelde mij goed tijdens de partij. Scores liepen prima, alleen de finishes waren niet goed”, concludeerde Noppie na zijn partij in gesprek met Tungsten Tales.

”Tijdens mijn laatste dubbel moest ik aan mijn moeder denken. Die wilde ik voor haar erin gooien”, refereert de Fries aan het overlijden van zijn moeder op Oudejaarsavond.

Noppert verloor zijn moeder na een lang ziektebed. Na de uitvaart op vrijdagochtend, reisde de Lakeside-finalist vervolgens naar Frimley Green om zijn tweede opwachting te maken op het belangrijkste toernooi bij de BDO. De zondag gebruikt hij dus om bij te komen van alle inspanningen in de afgelopen dagen.

”Zondag wordt een rustig dagje voor mij. Misschien ga ik nog even Londen in om de stad te zien”, besloot Noppert die maandagmiddag zijn eerste rondewedstrijd speelt tegen Richie Edwards.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek