Danny Noppert maakt zaterdagavond zijn debuut op de World Matchplay in Blackpool. De Friese darter treft titelverdediger Gary Anderson in zijn eerste partij.

Na een zeer solide jaar op de Pro Tour wist Noppert deelname aan de World Matchplay af te dwingen. Zo haalde de voormalig Lakeside-finalist dit seizoen twee halve finales en twee kwartfinales én zegevierde hij eind 2018 tijdens een Players Championship-toernooi. Tegen Anderson kan de 28-jarige darter uit Joure laten zien wat hij verder in zijn mars heeft.

”Mij maakt het eigenlijk nooit uit tegen wie ik moet spelen. Maar Gary is een goede speler en ik weet dat ik aan de bak moet”, vertelt Noppert aan Dartsnieuws over zijn aanstaande clash met Anderson.

Zijn Schotse tegenstander verloor vorige week verrassend in de eerste ronde van de German Darts Masters van de relatief onbekende Nico Kurz. Volgens ‘Noppie’ zegt dat niks over zijn kansen tegen Anderson.

”Ik denk niet dat het invloed heeft. Zoiets kan je niet over een paar wedstrijden baseren en ik doe zelf ook nooit een inschatting. Ik moet gewoon mijn eigen spel spelen en dan komt het wel goed.”

‘Ik weet dat ik van iedereen wel kan winnen en schat mijn kans hoog in. Het gevoel is goed en ik heb er veel zin in”, zo besluit Noppert.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek