Danny Noppert heeft ook zijn tweede wedstrijd op Lakeside 2018 eenvoudig doorstaan. De Fries stond wederom geen set af en versloeg Richie Edwards met 3-0.

Edwards was na de afmelding van James Hurrell als ‘Lucky Loser’ het toernooi binnen gekomen. Noppert kende geen mededogen met de debutant en opende met een 15-darter en een 15-darter om de eerste set te winnen.

Ook in de tweede set wist ‘Noppie’ een 15-darter en een 13-darter te gooien, waardoor de set eveneens met 3-0 naar de Nederlander ging. In set drie wist Edwards eindelijk een leg te winnen door binnen vijf beurten uit te zijn. De Welshman kon verder geen schade meer uitrichten en zag Noppert de derde set met 3-1 winnen.

De verliezend Lakeside-finalist van 2017 is na Willem Mandigers de tweede Nederlander bij de laatste zestien op Lakeside. In de tweede ronde wacht Mark McGeeney.

Eerder op de middag wist Daniel Day de laatste voorronde-partij te winnen. De Engelsman liet de Nieuw-Zeelandse qualifier Craig Caldwell kansloos met 3-0. Day speelt dinsdag in de eerste ronde tegen Martin Phillips.

Klik hier voor meer informatie over het speelschema. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek