Danny Noppert zorgde maandagavond voor de grootste verrassing van de eerste ronde op de World Grand Prix door Daryl Gurney uit te schakelen.

De Fries was uitermate scherp op de dubbels, daar waar Gurney juist veel mogelijkheden liet liggen. Zo miste Superchin vijf setpijlen in de eerste set, waarna Noppert meteen toesloeg. De tweede set ging vervolgens met 3-0 naar de inwoner uit Joure.

”Dit voelt erg goed”, zei Noppert in een eerste reactie tegen de PDC. ”Daryl miste heel veel dubbels en ik benutte mijn kansen. Het is briljant om van een top-10 speler te winnen.”

”Ik ben enorm blij met deze overwinning en het betekent ook veel voor mij. Ik zit nog steeds in het toernooi nu en ik kijk uit naar woensdagavond”, zo doelde de voormalig Lakeside-finalist op zijn tweederondepartij tegen Nathan Aspinall.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek