Michael van Gerwen won de World Series of Darts Finals in Amsterdam, maar Danny Noppert groeide uit tot de speler van het weekend. Noppie haalde in de Nederlandse hoofdstad zijn eerste grote finale bij de PDC.

De Fries versloeg achtereenvolgens Jeffrey de Zwaan, Gary Anderson, Ian White en Dave Chisnall om de eindstrijd te halen. In de finale won Noppert de eerste leg, maar uiteindelijk verloor hij ruim van Van Gerwen (11-2). Dat resultaat mocht de pret echter niet drukken bij de voormalig Lakeside-finalist, die zeer tevreden was met zijn prestaties in Amsterdam.

”Ik ben erg blij met het halen van de finale”, zei Noppert na afloop tijdens de prijzenceremonie. ”Ik had op het einde te weinig over en dan wordt het lastig tegen Michael.”

De darter uit Joure ziet dit resultaat als een opmaat naar meer. ”Ik heb vertrouwen dat hopelijk gaat dit mij helpen in de toekomst. Ik ben teleurgesteld met het verlies in de finale, maar trots op de manier waarop ik heb gespeeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek