Alan Norris denkt dat de ervaring de doorslag heeft gegeven in zijn eerste rondewedstrijd tegen Kim Viljanen op het WK Darts. De Fin kreeg meerdere kansen om een set te pakken, maar desondanks won ‘Chuck’ met 3-0 in sets.

”Kim is een goede speler. Ik geloof dat hij zeven van de tien Scandinavische toernooien heeft gewonnen dit jaar, maar ik krijg meer kansen om te spelen en heb daardoor meer ervaring”, stelde Norris in gesprek met de PDC.

”Ik speel bijna maandelijks op het podium, terwijl dit soort gasten maar één of twee keer per jaar deze kans krijgen. Kim heeft niet laten zien wat hij kan, hij gaf mij de tweede set ook cadeau.”

”Dat was het grote keerpunt in de wedstrijd. Hij had de set min of meer in zijn zak, maar miste pijlen om de set met 3-0 te winnen. Ik kreeg mijn spel daarna weer op de rails en ben blij met deze zege.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek