Het World Series-circus is doorgereisd naar Nieuw-Zeeland, waar vrijdag en zaterdag de NZ Darts Masters 2019 wordt afgewerkt.

De NZ Darts Masters staat voor de eerste keer op de PDC-kalender. In de afgelopen vier jaren werd het Nieuw-Zeelandse World Series-toernooi telkens in Auckland gespeeld. Vorig jaar ging daar de eindzege naar Michael van Gerwen, die in een Nederlandse finale te sterk was voor Raymond van Barneveld.

Beide Nederlanders zijn dit jaar opnieuw van de partij. Zij komen aan het einde van de ochtend in actie. Van Gerwen treft Kyle Anderson, terwijl Van Barneveld tegen Cody Harris speelt.

Peter Wright legt aan tegen Damon Heta, de verrassende winnaar van de Brisbane Darts Masters. Gary Anderson kruist de degens met Haupai Puha. James Wade opent de sessie tegen Craig Caldwell, terwijl Simon Whitlock het spits afbijt tegen Ben Robb.

Gurney, vorige week verliezend finalist in Melbourne, treft David Platt in de eerste ronde. Oud-wereldkampioen Rob Cross speelt tegen Warren Parry, die op het laatste moment als vervanger van Corey Cadby is opgeroepen.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema NZ Darts Masters 2019

Vrijdag 23 augustus
Eerste ronde

08:15 James Wade v Craig Caldwell
08:45 Simon Whitlock v Ben Robb
09:15 Daryl Gurney v David Platt
09:45 Rob Cross v Warren Parry
10:15 Gary Anderson v Haupai Puha
10:45 Peter Wright v Damon Heta
11:15 Michael van Gerwen v Kyle Anderson
11:45 Raymond van Barneveld v Cody Harris

David Callow/PDC

Foto: David Callow/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek