Maria O’Brien zorgde donderdagmiddag voor één van dé verrassingen in het damestoernooi door favoriete Fallon Sherrock uit te schakelen. In de halve finales treft ze nu de Japanse Mikuru Suziki.

Sherrock had in haar eerste ronde indruk gemaakt door tegen Corrine Hammond bijna 90 gemiddeld te gooien, O’Brien was dan ook op haar hoede. “Fallon is een geweldige speelster, ik kan echt niets slecht over haar zeggen. Ditmaal was ik echter beter, zo loopt het soms in darts.”

‘OB’ van haar kant gooide deze keer ook bijna 90 gemiddeld. “Daar lig ik echter niet wakker van, ik ben net zo tevreden als ik zou winnen met een gemiddelde van 35. Voor mij telt alleen winnen, niet de manier waarop.”

De Engelse was onlangs dicht bij kwalificatie voor het PDC WK, maar verloor in de finale van het kwalificatietoernooi van Lisa Ashton. “Hopelijk kan ik nu wel de finale winnen. Al wacht me eerst nog een zware taak in de halve finales tegen de sterke Japanse Mikuru Suzuki”, aldus een realistische O’Brien.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: ,

Author: Bram Coenen