William O’Connor wacht donderdagavond de grootste uitdaging uit zijn carrière wanneer hij zijn Premier League-debuut maakt tegen Michael van Gerwen.

De 33-jarige Ier is dit seizoen één van de negen ‘Challengers’ in de Premier League Darts. O’Connor is vastberaden om voor eigen publiek een goede indruk achter te laten. De darter uit het Ierse Limerick beseft echter wel dat hij geen moeilijkere tegenstander had kunnen krijgen.

”Ik rekende niet echt op een uitnodiging, maar het was een droom die uitkwam. Het is een grote kans om mezelf te bewijzen en hopelijk ga ik erg goed presteren. Als het mij lukt om te winnen, had dat niet tegen een betere tegenstander gekund”, vertelt The Magpie in gesprek met Sky Sports.

”Mensen verwachten niet dat ik ga winnen. Ik ben zwaar de underdog, maar ga wel mijn uiterste best doen. Je weet het nooit. Verrassingen gebeuren en hopelijk kan ik daarvoor zorgen. Ik heb Michael al een aantal keer verslagen, maar hij heeft ook heel vaak van mij gewonnen.”

Zo wist O’Connor in 2018 zelfs in Nederland te winnen van Van Gerwen tijdens de Dutch Darts Championship. Het record van de Ierse darter tegen de Nederlander is bovendien niet heel slecht; hij won drie van de dertien onderlinge ontmoetingen.

”Michael is de beste darter wereld. Hij kan zo ongelofelijk goed zijn”, zo steekt O’Connor de loftrompet over zijn komende tegenstander. ”Van Gerwen kan vanuit het niets 12-, 11-, 12-, 12- en nog een 12-darter gooien. Dan sta je er maar met je handen in het hoofd, denkende wat er zojuist gebeurd is.”

”Ik weet wat ik kan en wat ik moet doen om van hem te winnen. Als ik niet goed genoeg speel, dan ga ik verliezen. Er is maar één mogelijke manier. Zijn B-game is net zo goed als de A-game van de andere spelers. Ik zal op mijn best moeten zijn.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek