William O’Connor wordt full-time darter. ‘The Magpie’ kent vooralsnog een zeer succesvol seizoen met zijn eerste PDC-rankingtitel en een verrassende finaleplek tijdens de World Cup of Darts.

De Ierse darter wil nu proberen nog een stapje verder te komen. Om dit te bewerkstelligen heeft O’Connor zijn huidige baan als timmerman opgezegd, zodat hij alle tijd en energie aan zijn dartscarrière kan besteden.

”Ik ben enorm blij met mijn resultaten dit jaar”, vertelt hij in gesprek met zijn lokale krant Limerick Leader. ”Door de World Cup-finale ben ik min of meer zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts. Daarnaast speel ik sowieso op het WK Darts en de Players Championship Finals. Daar had ik vorig jaar slechts van kunnen dromen.”

Deelname aan de televisietoernooien levert meer prijzengeld op, waardoor O’Connor sprongen kan maken op de wereldranglijst. De Ier hoopt ook op deelname aan de World Grand Prix in eigen land.

”Dat toernooi wil ik zeker proberen te halen. Ik wil ook zeker stijgen op de wereldranglijst en proberen alles uit mijn carrière te halen. Hoe meer je wint, hoe beter de ranking wordt. Hoe hoger je komt, des te minder druk er op je ligt”, zo beredeneert O’Connor.

Tags:

Author: Pieter Verbeek