William O’Connor heeft de eerste wedstrijd van de Dutch Darts Masters 2019 gewonnen. De Ier opende het toernooi met een 6-2 zege op Ryan Joyce.

‘The Magpie’, die eerder dit jaar zijn eerste PDC-rankingtitel won, kende een stroeve start, maar vond zijn ritme na de tweede leg. Met een 12-darter kwam O’Connor op 2-1, waarna Joyce gelijkmaakte via dubbel 12.

De Ierse darter brak Joyce in de zesde leg, nadat de Engelsman twee darts op de dubbels miste. Een 15-darter bracht O’Connor op 5-2, waarna hij de zege bemachtigde via tops in de achtste leg. In de tweede ronde is O’Connor de tegenstander van Michael van Gerwen, die een vrijstelling heeft in de openingsronde.

Mickey Mansell wist Kyle Anderson te vloeren in de eerste ronde. Anderson liet in de negende leg zes kansen liggen om op 5-4 te komen. Mansell kwam daarna zelf op voorsprong met een 60 finish en pakte de zege met een 17-darter in leg tien.

Erik Hol, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Jimmy Hendriks spelen in de avondsessie. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch toegelaten tot de tweede ronde van de Dutch Darts Masters en komen zaterdag pas in actie.

De Dutch Darts Masters is aankomend weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Vrijdag 24 mei
Eerste ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Ryan Joyce (87.98) 2-6 (93.10) William O’Connor
Mickey Mansell (91.67) 6-4 (93.79) Kyle Anderson
Brendan Dolan v Wesley Plaisier
Florian Hempel v Ryan Harrington
Mike De Decker v Rowby-John Rodriguez
Keegan Brown v Danny van Trijp
Alexander Merkx v Glen Durrant
Danny Noppert v Harry Ward

Tags:

Author: Pieter Verbeek