Op 1 december werd alweer de derde NDB ranking gehouden. Ditmaal reisden er 136 heren A, 68 dames, 153 heren B, 54 junioren, 22 aspiranten, 13 meisjes, 33 paradarters en 12 specials naar het Sportcentrum Arcus in Wijchen.

Er was wederom een gezellige en sportieve sfeer! De titels gingen uiteindelijk naar: Tinus van Tiel (Aspiranten), Aranka van der Waals (Meisjes), Bradley Roes (Junioren), Pascal van der Hoorn (Paradarters), Menno Lammers (Specials), Kevin Vrielink (Heren B), Aileen de Graaf (Dames) en Dennie Olde Kalter (Heren A).

Meisjes:
Deze ranking een andere finale dan de twee vorige finales. Rosanne van der Velde moest het nu opnemen tegen Aranka van der Waals. Rosanne kon hierdoor een grote voorsprong pakken op Lerena Rietbergen in het ranking klassement maar Aranka stak daar een stokje voor. Van der Waals wist Van der Velde met 3-2 te verslaan en ging er met de titel vandoor. Rosanne heeft nu wel een voorsprong maar deze is nu niet zo ruim.

Halve finale
Rosanne van der Velde – Lerena Rietbergen 3-0
Aranka van der Waals – Cheyenne Doddema 3-1

Finale
Aranka van der Waals – Rosanne van der Velde 3-2

Junioren:
Bij de junioren stond Bradley Roes in de finale tegenover Pim van Bijnen. Roes versloeg in de halve finale al de koploper Luke van der Kwast. Ook in de finale kwam hij al gauw op voorsprong. Van Bijnen kwam nog terug tot 3-3 maar het mocht niet baten. Bradley won de finale met 4-3.

Halve finale
Bradly Roes – Luke van der Kwast 3-1
Pim van Bijnen – Kevin Lasker 3-1

Finale
Bradly Roes – Pim van Bijnen 4-3

Aspiranten:
Tinus van Tiel stond voor de derde keer op rij in de finale. Zijn tegenstander was, net als bij de vorige ranking, Dylan van Lierop. Tinus van Tiel pakte alweer zijn derde titel. Hij wist te winnen met 3-2.

Halve finale
Tinus van Tiel – Cédric Saes 3-1
Dylan van Lierop – Kaya van den Brink 3-0

Finale
Tinus van Tiel – Dylan van Lierop 3-2

Heren A:
In de herenfinale ging het tussen Derk Telnekes en Dennie Olde Kalter. Telnekes stond voor de tweede maal op rij in de finale. Na de winst van de vorige ranking moest hij nu genoegen nemen met een tweede plaats. Olde Kalter was met 2-0 in sets te sterk en pakte zo zijn eerste titel dit seizoen.

Kwartfinale
Luc Peters – Nick Crouwel 5-2
Derk Telnekes – Johann Brouwer 5-3
Dennie Olde Kalter – Toon Greebe 5-4
Edwin van der Veen – Willem Mandigers 5-2

Halve finale
Derk Telnekes – Luc Peters 5-1
Dennie Olde Kalter – Edwin van der Veen 5-4

Finale
Dennie Olde Kalter – Derk Telnekes 2-0 (3-2, 3-1)

Dames:
Aileen de Graaf deed voor de tweede keer mee dit seizoen en weer met succes! In de finale rekende ze af met Sharona Veld. Ondanks dat dit een thuiswedstrijd was voor Sharona, zij speelt namelijk bij Riviereland Darts Bond, zette Aileen de wedstrijd naar haar hand en won uiteindelijk met 5-2.

Kwartfinale
Karin Kamphorst – Floortje van Zanten 4-2
Sharona Veld – Heidi Schijvens 4-2
Priscilla Steenbergen – Anita van der Velden 4-3
Aileen de Graaf – Vanessa Zuidema 4-0

Halve finale
Sharona Veld – Karin Kamphorst 4-3
Aileen de Graaf – Priscilla Steenbergen 4-2

Finale
Aileen de Graaf – Sharona Veld 5-2

Heren B:
Een spannende finale bij de heren B. Er moest uiteindelijk een beslissende leg gespeeld worden nadat Patrick Bus terug kwam van een 3-1 achterstand. Toch was het Kevin Vrielink die de partij naar zich toe trok. Hij won de finale met 4-3.

Halve finale
Kevin Vrielink – Freerk van der Werff 3-2
Patrick Bus – Robin Veenstra 3-1

Finale
Kevin Vrielink – Patrick Bus 4-3

Paradarters:
Bij de paradarters zagen we voor de derde keer dezelfde finale, Pascal van der Hoorn tegen Michelovic van Velzen. Het was voor Van der Hoorn drie keer is scheepsrecht. Na twee finales verloren te hebben pakte hij nu wel de winst. Hij haalde de titel binnen door met 3-2 te winnen van Michelovic.

Halve finale
Michelovic van Velzen – Arie van der Rassel 3-0
Pascal van der Hoorn – Patrick Breekveldt 3-0

Finale
Pascal van der Hoorn – Michelovic van Velzen 3-2

Specials:
Menno Lammers blijft maar winnen bij de specials. Door zijn derde overwinning staat hij nu ruim bovenaan in het klassement. In Wijchen stond hij in de finale tegenover Geoffrey Weelink. Lammers won de finale overtuigend met 3-0.

Halve finale
Menno Lammers – Albert Penninkhof 2-1
Geoffrey Weelink – Kick Oosterwijk 2-0

Finale
Menno Lammers – Geoffrey Weelink 3-0

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek