Ron Meulenkamp zorgde voor de eerste grote verrassing op de World Grand Prix door Joe Cullen naar huis te sturen. ‘The Bomb’ zegevierde met 2-1 in sets over ‘The Rockstar’.

Meulenkamp pakte de eerste set met 3-0, maar verzuimde vervolgens door te pakken. De tweede set ging vervolgens met 3-0 naar Cullen, die daarna de derde set mocht beginnen.

De Engelsman gaf het initiatief echter weg door op 1-1 in legs drie pijlen op dubbel 12 en dubbel 6 te missen. Meulenkamp had een beurt daarvoor extra druk op Cullen gelegd met een goed getimde 171-score en profiteerde via dubbel 12 van de missers van zijn Britse opponent. De Nederlander hield vervolgens zijn eigen leg voor een plek in de tweede ronde van de World Grand Prix.

”Ik voelde mij lekker, die dubbel-in ging elke keer goed. Op het einde had ik honderd liever meteen uitgegooid, maar heb mijn gerust bewaard en gelukkig schoot de dubbel 5 erin”, vertelde Meulenkamp na afloop tegen RTL 7.

”Alleen had ik in de tweede set door moeten zetten. Toen miste ik er drie en dan weet je dat je tegen zo’n klasse speler, dat ‘ie gaat komen. Dat deed hij een set lang en gelukkig miste hij vervolgens drie dubbels na een 171-score van mij. Dat was de ommekeer en dan moet je dat vasthouden en dat deed ik.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek