Michael Smith boekte donderdagavond eindelijk weer eens een overwinning in de Premier League Darts. In Cardiff werd Jonny Clayton voor diens eigen publiek met 7-1 geklopt.

Vorig seizoen meegerekend, had Smith al tien duels niet gewonnen in de Premier League. De voormalig jeugdwereldkampioen was na afloop dan ook gelukkig dat hij een einde had gemaakt aan deze slechte reeks.

”Ik ben enorm tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen. Eigenlijk kan ik het niet geloven dat het tien wedstrijden op rij niet gewonnen had”, zei de Engelsman voor de camera’s van Sky Sports.

”In het begin van de partij kreeg ik een paar legs cadeau van Jonny, maar een 167 finish (in de vijfde leg, red.) zette mij in gang. Toen ik op voorsprong kwam, bleef ik op mezelf inpraten om niet dezelfde fouten te maken als vorige week. Toen was ik echt kwaad dat ik de zege uit handen gaf.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek