Adrian Lewis is fris uit de zomerstop gekomen en hoopt in het najaar zijn eerste televisietitel sinds 2014 te bemachtigen. Eerder dit seizoen won ‘Jackpot’ voor het eerst sinds 2017 een Pro Tour-toernooi.

Daarna haalde Lewis nog driemaal de halve eindstrijd en drie keer de kwartfinale op het Pro Tour-circuit. Op de World Matchplay werd de tweevoudig wereldkampioen in de eerste ronde uitgeschakeld door Glen Durrant.

De resultaten zijn dus wisselvallig, zo beaamt Lewis in gesprek met Sky Sports. ”Het gaat op en neer. Ik heb een Pro Tour gewonnen en wat halve finales gehaald, maar over het geheel kan het natuurlijk beter. Daar moet ik aan werken.”

”In de komende periode willen spelers hun topvorm benaderen. Iedereen werkt hard om klaar te zijn voor het wereldkampioenschap, maar er zijn nog veel televisietoernooien te spelen.”

Momenteel staat Lewis zestiende op de wereldranglijst. De komende maanden heeft de Engelsman echter weinig prijzengeld te verdedigen en dus liggen er kansen om te stijgen op de PDC Order of Merit.

”Mijn doel is om zoveel mogelijk te stijgen op de wereldranglijst. Hopelijk kan ik ergens nog een televisietitel winnen, liefst het WK natuurlijk. Voor dat toernooi moet je klaar zijn, anders moet je daar niet meedoen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek