James Wade bezorgde Michael van Gerwen donderdagavond zijn eerste nederlaag in de Premier League Darts 2019. In Exeter ging de overwinning verrassend met 7-3 naar ‘The Machine’.

Waar Van Gerwen liefst acht breakkansen onbenut liet, was Wade uiterst scherp op de finishes. De Engelsman brak ‘Mighty Mike’ in de zevende leg met een 65 finish en plaatste een tweede break in leg negen met een 121 check-out. Wade won vanaf 3-3 vier legs op rij en pakte daarmee de zege. De meervoudig major-winnaar verbaasde na afloop echter door te stellen dat hij zijn slechtste wedstrijd van de competitie speelde.

”Als je naar mijn spel kijkt, dan was dit mijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Ik wist mijn kansen echter te benutten en raakte meer dubbels dan Michael”, zei Wade na zijn triomf tegen de regerend wereldkampioen.

”Van Gerwen haalde niet zijn gebruikelijke niveau en gaf mij wat kansen. Ik heb ook niet naar mijn mogelijkheden gespeeld en dat frustreert mij. Maar daar blijf ik niet te lang meezitten en wil hiervan genieten. Veel mensen geven te snel op tegen Van Gerwen, terwijl dat niet zou moeten. Ik ben tevreden met deze overwinning en vooral blij met mijn tweede plaats in de stand.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek