Tony O’Shea heeft in een interview met David Fatum zijn ongenoegen geuit over de kwalificatieregels voor Lakeside. De spelers die aan Lakeside 2018 hebben meegedaan en vervolgens naar Q-School zijn gegaan, worden geweerd van Lakeside 2019.

Darryl Fitton, Jamie Hughes, Cameron Menzies, Danny Noppert en Dennis Nilsson deden dit jaar mee in Frimley Green en besloten vervolgens een poging te wagen om een PDC Tour Card te winnen.

Enkel Noppert slaagde hierin, waardoor hij dit seizoen veelvuldig in actie zal komen op het PDC-circuit. Voor de overige vier namen rest de Challenge Tour, want zij mogen niet meedoen aan singletoernooien op het BDO-circuit.

”Voor mij was dit het perfecte moment om Q-School te spelen, want ik had geen Lakeside gespeeld”, vertelt O’Shea. ”Ik kan dus gewoon terugkeren op het BDO-circuit. Helaas geldt dat niet voor Fitton, Hughes en de andere jongens. Zij krijgen een schorsing aan hun broek.”

”Deze regels zijn belachelijk. Deze spelers kunnen nu niet op de BDO Tour spelen, hier moet naar gekeken worden. Het is frustrerend dat zulke goede spelers gestraft worden voor het feit dat ze naar Q-School zijn gegaan. Het is gekkenwerk”, aldus de publiekslieveling.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek