Half december werd bekend dat Tony O’Shea ging meedoen aan de Q-School om te proberen een Tour Card voor het PDC-circuit te bemachtigen. Al bevestigde ‘Silverback’ zijn overstap zelf pas enkele dagen later.

Mede door een operatie en een slechte vorm wist O’Shea zich niet te plaatsen voor Lakeside. Het toernooi waar hij van 2002 tot en met 2017 altijd bij was. Afgelopen week was de publiekslieveling weliswaar in Frimley Green, maar ditmaal als commentator. Tungsten Tales vroeg hem waarom hij de overstap maakt naar de PDC.

”Het missen van Lakeside heeft voor nieuwe mogelijkheden gezorgd. Ik ga proberen mezelf te bewijzen op Q-School, ik weet dat ik het kan.”

”Als het helaas niet lukt, kan ik altijd nog terug naar de BDO. Dit is het perfecte moment”, aldus O’Shea. Naast de 56-jarige Engelsman, stapten ook Darryl Fitton, Danny Noppert, Jamie Hughes, Cameron Menzies, Jeff Smith en Martin Atkins over naar de professionele dartbond.

De Q-School staat van 18 tot en met 21 januari op het programma. De Britse Q-School wordt in Wigan gespeeld, de Europese versie vindt plaats in Hildesheim. Op het vierdaagse evenement kunnen spelers Tour Cards verdienen voor de komende twee seizoenen. In totaal zijn er 33 Tour Cards beschikbaar, de verdeling is nog onbekend.

Tags:

Author: Pieter Verbeek