Gisteren stonden in Nijkerk de Landelijke Divisiekampioenschappen op het programma voor ere- en eerste divisieteams. 47 teams kwamen naar Nijkerk om te spelen om de felbegeerde titels.

Eerste divisie
23 teams verschenen aan de start in sporthal Corlaer. In de kwartfinale wisten de Aloë Masters (RDB) nipt te winnen van Gouv (SDC): 4-3. AlMaLam (DVS) was te sterk voor Oranjebar 6 (PDB) met 4-2 en Underdogs (DORA) lieten geen punt liggen tegen Mokummers (FDB). Triple Udi (DVO) was de laatste halve finalist door via een beslissende teamgame te winnen van Team Status (DOGD). In de halve finale won Aloë Masters met 4-3 van AlMalam en was Tripple Udi te sterk voor Underdogs met 4-1. In de finale was het ontzettend spannend en werd het 3-3. Aloë Masters bleken de masters van de teamgame, want ook de derde beslissende teamgame op rij werd gewonnen. Het team van de Rivierenland Darts Bond werd daarmee gekroond tot landelijk kampioen!

Eredivisie
In de eredivisie werd er gespeeld in acht poules van drie waarbij alle poulewinnaars doorgingen naar de kwartfinale. Xtreme Sports (TDV) won in een partij van hoog niveau van Fifth Division (DSWN) 4-2. The Marvels (RD) waren te sterk voor Ramses Sjaffies (DBBR) en Sporthoek United (SDC) versloeg de Manhattan Players (KDO): 4-2. De laatste kwartfinale werd gewonnen door ’t Ouwe Vat (FDB) ten koste van de Oranje Bar Lions (PDB): 4-3. In de halve finale won Xtreme van The Marvels met 4-1 en was ’t Ouwe Vat duidelijk beter dan Sporthoek United: 4-0. De finale was net als in de eerste divisie erg spannend. Uiteindelijk vond ’t Ouwe Vat als eerste de beslissende dubbel in de teamgame en werden de Friesen kampioen van Nederland!

Bron: NDBdarts.nl

Tags:

Author: Admin