Ruim een maand geleden maakte Raymond van Barneveld de overstap van Unicorn naar Target. Tijdens een grote bijeenkomst in Nootdorp werd de ‘transfer’ wereldkundig.

Het was alsof een grote voetballer voor een nieuwe club ging spelen. Het moment dat Van Barneveld zijn contract ondertekende kon worden vastgelegd door de pers en ‘Barney’ poseerde gewillig met zijn nieuwe wedstrijdshirt.

Enkele weken na de spraakmakende overstap sprak Dartsnieuws.com met James Tattersall namens Target. Tattersall is verantwoordelijk voor de verkoop van producten van het populaire dartsmerk.

”Het zag er inderdaad uit als een voetbaltransfer. Dat is wat sterren als Raymond verdienen en het niveau waar we het darten willen brengen. Een voetballer gaat misschien vijftien jaar mee, Raymond is al veel langer actief als darter. Darts is zo populair op dit moment, dit is wat mensen willen zien en wat wij de mensen willen laten zien.”

”Het was een geweldige dag. We hadden verwacht dat het een speciaal moment zou worden, maar dat er zoveel mensen aanwezig waren hadden we niet durven dromen. Maar als je er op terugkijkt, was het eigenlijk wel te verwachten. Raymond is een vijfvoudig wereldkampioen en één van de meest geliefde spelers op het circuit. Ik denk dat het een nieuwe standaard heeft neergezet voor hoe nieuwe spelers en producten gepresenteerd worden.”

”We willen Raymond weer groots maken. We zagen de mogelijkheid om hem te helpen om weer grote successen te behalen, zoals in het verleden. We zijn aan de slag gegaan met zijn nieuwe pijlen, zijn speelstijl en dat heeft hem een nieuwe boost gegeven. Wij hebben de overtuiging dat we hem vooruit kunnen helpen en een bijdrage kunnen leveren om opnieuw een wereldtitel te winnen.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek