Raymond van Barneveld leek af te koersen op een eenvoudig overwinning tegen Dave Chisnall in de eerste ronde van de Unibet Masters, maar moest plots nog vechten voor zijn plek in de kwartfinale.

De vijfvoudig wereldkampioen kwam sterk uit de startblokken en was met name in zijn eigen legs oppermachtig. Met onder meer twee 12-darters en een 130 finish snelde Van Barneveld naar een 7-3 voorsprong.

‘Chizzy’ wist zich echter terug te knokken naar 7-7, waarna ‘Barney’ weer bij de les was. De 50-jarige Hagenaar gaf zijn eigen legs niet meer af en besliste het duel in de beslissende leg met een 25 check-out.

”Blij met de overwinning, maar op de één of andere manier moet ik het altijd spannend maken”, concludeerde Van Barneveld na het spelen van de volle negentien legs.

”Ik had het mezelf makkelijker kunnen maken toen ik 7-3 voor kwam, maar ik verloor mijn concentratie. Dave kwam fantastisch terug, maar op 7-7 wist ik dat ik gewoon mijn eigen legs moest houden en dat heb ik gedaan.”

”In de laatste leg had ik het geluk aan mijn zijde. Ik werk hard en kijk uit naar mijn volgende ronde. Dit zou een fantastisch toernooi zijn om te winnen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek