Daryl Gurney wist donderdagavond verrassend te winnen van Michael van Gerwen tijdens de zevende speelronde van de Premier League Darts.

In de Duitse hoofdstad Berlijn werd de strijd met 7-5 in het voordeel van Gurney beslist. Als gevolg van deze zege nam ‘Superchin’ een beetje afstand van de degradatiestreep, terwijl Van Gerwen de koppositie verloor aan Rob Cross.

Met duels tegen Raymond van Barneveld en Mensur Suljovic in Rotterdam voor de boeg, besefte Gurney dat hij belangrijke punten heeft gepakt om de eerste seizoenshelft door te komen. ”Ik wist dat ik minimaal een punt moest pakken om mijzelf enigszins uit de degradatiestrijd te spelen. Een overwinning is een prachtig resultaat.”

”Dit resultaat stemt mij enorm tevreden, hoewel ik niet naar mijn vermogen heb gespeeld. Ik worstelde met mezelf en kon de triple 20 amper vinden. Na een vroege achterstand begon het een beetje te lopen. Als mijn eerste pijl goed valt, dan kan ik iedereen verslaan”, reageerde Gurney na afloop in gesprek met de PDC.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek