Het niveau op de World Cup of Darts was zeer wisselvallig. Er waren lage gemiddeldes, maar ook hoge uitschieters. Met name de Nederlanders en Belgen schoten uit hun slof.

Het mag geen verrassing wezen dat de Belgen het klassement van de hoogste gemiddeldes in de singlewedstrijden leiden. De broers Kim Huybrechts en Ronny Huybrechts verpulverden beiden het Belgische record. Afgelopen zaterdag nam Ronny Huybrechts het record over van Geert de Vos, die op de Grand Slam of Darts (2015) eens een gemiddelde van 113.86 gooide. ‘The Rebel’ ging daar met 115.62 ruim over heen.

Ronny Huybrechts raakte zijn record een dag later alweer kwijt aan zijn broer Kim Huybrechts. ‘The Hurricane’ wierp een fantastische wedstrijd tegen Paul Lim (4-1 winst) en noteerde een moyenne van maar liefst 121.97. Dat gemiddelde was net geen wereldrecord, dat met 123.40 nog steeds in handen is van Michael van Gerwen.

De Nederlander was samen met Raymond van Barneveld met afstand de beste in het koppelen. Samen met ‘Barney’ gooide ‘Mighty Mike’ de drie beste gemiddeldes in de koppelwedstrijden op de World Cup of Darts.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek