Nagenoeg de complete top-32 van de wereldranglijst heeft zich na zes kwalificatietoernooien geplaatst voor de UK Open. Zestien spelers uit de top-64 van de PDC Order of Merit haalden het niet.

Gary Anderson, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Joe Cullen hadden aan één goede dag voldoende om de UK Open te halen. ‘The Flying Scotsman’ won zelfs één van de qualifiers en mag daardoor de eerste twee rondes overslaan.

Op basis van de huidige ranking is Mensur Suljovic de grootste afwezige in Minehead. De Oostenrijker liet de qualifiers aan zich voorbij gaan. Mark Webster liep het eindtoernooi mis door niet genoeg prijzengeld te scoren op de kwalificatietoernooien. De voormalig Lakeside-kampioen verdiende 750 pond op de UK Open Qualifiers en kwam tekort op countback.

Christian Kist, Jan Dekker en Jeffrey de Graaf zijn ook niet van de partij op de UK Open. Voor Dekker geldt hetzelfde als voor Webster; hij liep plaatsing op countback mis. De Graaf (500) en Kist (0) sprokkelden te weing prijzengeld bij elkaar.

Bekende namen als Ronny Huybrechts, Kevin Painter, Devon Petersen, Brendan Dolan, Josh Payne en Max Hopp zijn eveneens absent op de ‘FA Cup of Darts’.

Hoogstgeplaatste afwezigen op de UK Open (Tussen haakjes de ranking op de wereldranglijst)
6 Mensur Suljovic
34 Mark Webster
36 Brendan Dolan
37 Christian Kist
41 Ronny Huybrechts
42 Robbie Green
44 Jan Dekker
45 Jamie Caven
46 Kevin Painter
48 Max Hopp
49 Josh Payne
50 Devon Petersen
53 Joe Murnan
54 Jeffrey de Graaf
58 Steve Lennon
60 Rowby-John Rodriguez

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek