Statisticus PremiumDartData heeft een overzicht gemaakt met daarin de major-winnaars van de afgelopen acht seizoen. In deze periode werden 69 major-toernooien gespeeld, die twaalf verschillende winnaars hebben opgeleverd.

Een blik op het schema leert dat 2014 het overgangsjaar was binnen de PDC. In de periode 2010-2013 won Phil Taylor verreweg de meeste televisietoernooien.

Het jaar 2014 leverde maarliefst zes verschillende major-winnaars op. Vanaf dat moment nam Michael van Gerwen het stokje over van ‘The Power’ en eiste ‘Mighty Mike’ het merendeel van de toernooien op.

Zijn hegemonie dit jaar was kleiner dan in 2016. Vorig seizoen won Van Gerwen namelijk acht majors, dit jaar nog ‘maar’ zes. Peter Wright en Daryl Gurney wonnen hun eerste major, Taylor was de beste op de World Matchplay.

De Champions League of Darts is (nog) niet opgenomen in de lijst met major-toernooien. Vorig jaar werd deze gewonnen door Taylor en dit jaar won Mensur Suljovic op dit evenement zijn allereerste televisietoernooi.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek