Het WK Darts is tegenwoordig één van de weinige toernooien waar een setsysteem wordt gehanteerd. Spelers moeten drie legs winnen om een set te winnen.

In de eerste ronde van het WK Darts zijn er drie gewonnen sets nodig om door te gaan. Dit loopt uiteindelijk op tot een format van best of 13 sets in de WK-finale. Elke set gaat dus ook over best of 5 legs.

In het verleden slaagden er slechts twee spelers in om een setgemiddelde van boven de 130 te gooien. Michael van Gerwen deed dat in 2007 als 17-jarig jochie tegen Raymond van Barneveld tijdens de Masters of Darts in Nederland.

Van Gerwen kwam toen tot een gemiddelde van 133.91 in de vijfde set, waarin hij ook zijn eerste TV-negendarter produceerde. Gary Anderson was tweemaal dichtbij dat record van de Brabander.

Anderson kwam tijdens het WK 2016 tot een setgemiddelde van 132.62 in zijn halve finale tegen Jelle Klaasen. Overigens wist ook The Flying Scotsman een perfecte leg te noteren in die set. Twee jaar later wierp de Schotse darter 131.93 gemiddeld in een set tegen Jeff Smith.

Phil Taylor liet twee sets van heel hoog niveau zien op het WK Darts 2002. The Power stond tegenover Shayne Burgess en wierp zowel in de derde set als in de vijfde set een gemiddelde van 128.83.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Tags:

Author: Pieter Verbeek