De PDC heeft zaterdagmiddag twee overzichten gepubliceerd met daarin de toernooistatistieken van de vier halve finalisten op het WK Darts. Op basis van de resultaten dit toernooi, zijn Michael van Gerwen en Jamie Lewis de favorieten om de eindstrijd te halen.

Kijkend naar het toernooigemiddelde en het finishpercentage van Taylor en Lewis, ontlopen zij elkaar niet veel. ‘The Power’ stond vier sets af tijdens het toernooi. De Welshman verloor drie sets, daarbij moet ook aangetekend worden dat Lewis een wedstrijd extra heeft moeten spelen in de voorronde. Het grootste verschil zit hem in de 180’ers. Lewis gooide 39 maximale scores, Taylor ‘slechts’ 21.

Qua resultaten gedurende het WK liggen Van Gerwen en Cross juist dichtbij elkaar. Zij boekten allebei twee eenvoudige zeges en kropen tweemaal door het oog van de naald. Toch zijn de statistieken van ‘Mighty Mike’ iets beter. Het toernooigemiddelde ligt iets hoger bij Van Gerwen en ook op de finishes is de 28-jarige Brabander iets doeltreffender. Cross gooide meer maximale scores, maar van Van Gerwen is bekend dat hij geregeld naar de triple 19 switcht met zijn laatste pijl.

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek