De SuperLeaguers speelden afgelopen zaterdag hun vierde wedstrijd van het seizoen. Hieronder volgt een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse
Oranje Bar is weer uitstekend op dreef in de SuperLeague. Er werd met 9-1 gewonnen van Tapperij Teun en zo werd de vierde tegenstander van het seizoen opzij gezet. Xtreme Sport stond tweede, maar verloor met 6-4 van Pinkster. Een spannende solopartij tussen Wesley Harms en Jan Huiskes moest de beslissing brengen. Wesley wist met 4-3 te winnen en zo de winst veilig te stellen voor Pinkster. DKE RW Repair klom naar de tweede plaats door met 8-2 te winnen van de Zwaantjes en Bosgenoegen won met 7-3 bij de Fanatics. Tenslotte won Nitro Darts Sneek met 8-2 bij Prima Darts dat nog wacht op de eerste punten.

Overgangsklasse A
Twenty Six won ook hun vierde wedstrijd van het seizoen. Uit tegen Toornsmit werd het 8-2 voor het team uit Urk. Nitro Sportcafé Dokkum won het Friese onderonsje met The Legend met 6-4 en diezelfde stand stond op het bord bij de wedstrijd Osseldarts/DC Hobisports tegen de Dissel. Arjan Konterman wist via een solozege op Albertino Essers de winst binnen te halen voor de Dissel. Er waren ook nog twee gelijke spelen. Bij Kremer tegen Café op de Hoek wist Erwin Kiezenbrink een punt te redden voor Op de Hoek door de solo te winnen van Fabian Roosenbrand. Ook Cleopatra Enschede en Status Bar deelden de punten. Danny Holt (Status) versloeg Robin Smees in de beslissende solo met 4-2.

Overgangsklasse B
Beide koploper, Dart Team Venlo en Hemeco d’n Beer maakten geen fout. DTV won met 7-3 van GRB 4 en Hemeco versloeg Oranjestad United met de nodige moeite. Tony West haalde de zege binnen via de solopartij tegen Corné Brant. Een spannende wedstrijd werd gespeeld in Doetinchem waar Café Kafé en Red Alert elkaar ontmoetten. Jeffrey Sparidaans was de gevierde man door in de laatste solopartij te winnen van Martin Soethof en zo de 6-4 zege veilig stelde. Verder waren er overwinningen voor Oranje Bar 2 (7-3 tegen Modern) en ’t Haspeltje (8-2 bij de Dorpsherberg).

Overgangsklasse C
Taveerne staat nog steeds bovenaan, ondanks dat een 5-3 voorsprong uit handen werd gegeven tegen Terneuzen. Fabian de Lange wist de beslissende solo te winnen van Lars de Jong. SuperLeague debutant 8-eraf Amsterdam is sterk begonnen aan het seizoen. Afgelopen zaterdag werd een knappe zege gepakt in de uitwedstrijd tegen ’t Pleintje: 2-8. De Amsterdammers staat nu tweede. Veel 180-ers en hoge finishes bij de wedstrijd tussen de Makkers van Marktzicht en Café de Schot. De winst ging naar de Makkers: 6-4. Flora Bar wist met diezelfde cijfers te winnen van Sonny’s Darts. Michael van Dijk van Sonny’s wist nog wel een mooie 170 finish te gooien! Tenslotte speelden Agnes en Schier en GRB 1 gelijk.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek